YILNING SOVUQ FASLIDA BETON ISHLAB CHIQARISH - Samadov Homid Samandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yilning sovuq faslida beton ishlab chiqarish va uni muzlashga chidamliligini ta’minlash uchun zarur bo‘lgan texnologik jarayonlar hamda muhim omillar muhokama qilinadi. Betonning uzoq muddatli ishlatish muddatiga ta’sir qiluvchi tashqi ta’sirlar, suv bilan to‘yintirish darajasi, kapilyar struktura, muzlash davridagi betonning mustahkamligi va qattiqlashuv jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, sovuq haroratlarda beton ishlab chiqarish uchun qo‘llaniladigan kimyoviy qo‘shilmalar, issiqlik bilan ishlash usullari va texnologiyalar haqida ma’lumotlar beriladi. Ushbu tadqiqot betonning qattiqlashuvi va chidamliligini oshirishda muhim omil bo‘ladigan texnologik yechimlar va tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.