O‘ZBEKISTONDA TA’LIM SIFATI VA MEHNAT BOZORI TALABLARINING UYG‘UNLASHUV HOLATI - Rajapboyev Xurrambek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda ta’lim sifati va mehnat bozori talablarining o‘zaro uyg‘unlashuv holati tahlil qilingan. Ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar, malakali kadrlar tayyorlash jarayoni hamda ish beruvchilarning zamonaviy talablari o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalari va ishlab chiqarish korxonalari hamkorligini rivojlantirish, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish hamda bitiruvchilarning raqobatbardoshligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim sifati va mehnat bozori ehtiyojlari o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash mamlakat iqtisodiy taraqqiyotining muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.