O‘ZBEK TILIDA FE’LLARNING USLUBIY XUSUSIYATLARI - Suyunov Bahodir Turdiyevich; Boymirzayev Muhammad Mustafaqul o‘g‘li; Bozorova Zuhra Turg‘unali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi fe’llarning uslubiy xususiyatlari, ularning badiiy, ilmiy, publitsistik va so‘zlashuv uslublarida qo‘llanishi tahlil qilinadi. Fe’llarning nutq ta’sirchanligini oshirishdagi o‘rni, ma’no nozikliklarini ifodalash imkoniyatlari hamda uslub hosil qiluvchi vosita sifatidagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, fe’llarning semantik va grammatik xususiyatlari misollar asosida tahlil etilib, ularning nutq madaniyatidagi o‘rni ko‘rsatib beriladi.