SUN’IY INTELLEKT VA MARKETING: YANGI IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR - M.Kalanova; Rustamova Muxlisa (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining marketing sohasiga ta’siri, uning biznes jarayonlaridagi ahamiyati hamda amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt marketing strategiyalarini optimallashtirish, iste’molchilar xatti-harakatlarini prognoz qilish, reklama kampaniyalarining samaradorligini oshirish va mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilashda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Shu bilan birga, ma’lumotlar xavfsizligi, maxfiylik, algoritmik xatoliklar va etik muammolar kabi qator masalalar ham yuzaga kelmoqda. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning marketingdagi istiqbollari va uni samarali qo‘llashning ilmiy- amaliy jihatlarini yoritishga qaratilgan.