IJTIMOIY TARMOQLAR MARKETINGI (SOCIAL MEDIA MARKETING)NING BIZNES RIVOJLANISHIDAGI ROLI - M.Kalanova; Niyozxonava Shaxrizoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlar marketingining zamonaviy biznes rivojlanishidagi o‘rni, uning korxonalar faoliyatiga ta’siri hamda marketing strategiyalaridagi ahamiyati tahlil qilinadi. Bugungi raqamli iqtisodiyot sharoitida ijtimoiy tarmoqlar nafaqat kommunikatsiya vositasi, balki mijozlar bilan samarali aloqalarni shakllantirish, brend imidjini yaratish, mahsulot va xizmatlarni targ‘ib qilish hamda sotuv hajmini oshirishning muhim instrumentiga aylangan. Maqolada Social Media Marketing (SMM)ning afzalliklari, biznes samaradorligiga ta’siri, iste’molchilar xulq-atvorini shakllantirishdagi roli va undan foydalanish bilan bog‘liq muammolar ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot natijalari ijtimoiy tarmoqlar marketingining korxonalar raqobatbardoshligini oshirishdagi strategik ahamiyatini ko‘rsatadi.