BREND YARATISH VA BREND SODIQLIGINI SHAKLLANTIRISH STRATEGIYALARI - M.Kalanova; Davronova Lola (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy marketing tizimida brend yaratish va brend sodiqligini shakllantirish strategiyalarining nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Bozor iqtisodiyoti sharoitida kuchli brend korxonaning raqobatbardoshligini ta’minlovchi muhim nomoddiy aktivlardan biri hisoblanadi. Brend iste’molchilar ongida mahsulot yoki xizmat haqidagi tasavvurlarni shakllantiradi hamda xarid qarorlariga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqotda brend identifikatsiyasi, brend imidji, brend qiymati va mijozlar sodiqligini rivojlantirish mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlarning brend boshqaruvidagi roli ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari korxonalar uchun uzoq muddatli marketing strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.