MAHALLIY BUDJETNING IQTISODIY MOHIYATI VA BUDJET TIZIMIDAGI O‘RNI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich; Ubaydullayev Ziyodullo Habibullo oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy budjetlarning iqtisodiy mohiyati, ularning davlat moliya tizimidagi ahamiyati hamda budjet tizimidagi o‘rni yoritilgan. Mahalliy budjetlarning hududlarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirishdagi roli, mahalliy hokimiyat organlarining moliyaviy mustaqilligini ta’minlashdagi vazifalari va budjet mablag‘laridan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan.