MAHALLIY BUDJET DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISHDA FISKAL SIYOSATNING O‘RNI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich; Ubaydullayev Ziyodullo Habibullo oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy budjet daromadlarini shakllantirish jarayonida fiskal siyosatning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada mahalliy budjetlar davlat moliya tizimining muhim bo‘g‘ini sifatida hududlarning ijtimoiy- iqtisodiy rivojlanishini moliyaviy ta’minlashda asosiy vosita hisoblanadi. Maqolada fiskal siyosatning soliqlarni belgilash, daromadlarni taqsimlash hamda budjetlararo munosabatlarni tartibga solishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada mahalliy budjet daromadlarining shakllanish manbalari, ularning tarkibi va barqarorligini ta’minlashga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqilgan.