ANDIJON VILOYATINING IQTISODIY RIVOJLANISH KO‘RSATKICHLARI TAHLILI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich; Ubaydullayev Ziyodullo Habibullo oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Andijon viloyatining iqtisodiy rivojlanish ko‘rsatkichlari tahlil qilingan bo‘lib, hududning iqtisodiy salohiyati, ishlab chiqarish tarmoqlari va ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish tendensiyalari yoritilgan. Maqolada viloyat iqtisodiyotining asosiy yo‘nalishlari, sanoat, qishloq xo‘jaligi va xizmat ko‘rsatish sohalarining rivojlanish dinamikasi hamda ularning hudud yalpi hududiy mahsulotidagi ulushi ko‘rib chiqilgan. Maqolada iqtisodiy o‘sishga ta’sir etuvchi asosiy omillar, investitsiyalar oqimi va bandlik darajasi kabi ko‘rsatkichlar tahlil qilingan.