BUDJET-SOLIQ SIYOSATINING IQTISODIY MOHIYATI VA DAVLAT MOLIYA TIZIMIDAGI O‘RNI - Xabibullayev Yaxyobek; Sotvoldiyev Alisher (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada budjet-soliq siyosatining iqtisodiy mohiyati, uning davlat moliya tizimidagi o‘rni hamda mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Maqolada budjet va soliq mexanizmlarining o‘zaro bog‘liqligi, davlatning fiskal siyosatini amalga oshirishdagi ahamiyati hamda iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli tahlil qilingan. Maqolada budjet-soliq siyosatining daromadlarni qayta taqsimlash, investitsion faollikni rag‘batlantirish va ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni tartibga solishdagi funksiyalari ko‘rib chiqilgan.