RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUDJET-SOLIQ SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘NALISHLARI - Xabibullayev Yaxyobek; Sotvoldiyev Alisher (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida budjet-soliq siyosatini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Maqolada davlat moliyasini boshqarishda raqamli texnologiyalarning ahamiyati, soliq ma’murchiligini raqamlashtirish jarayonlari, elektron budjet tizimlari hamda fiskal siyosat samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, budjet daromadlarini shakllantirish va xarajatlarni boshqarishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari ko‘rib chiqilgan.