TARBIYA JARAYONIDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI ORQALI TARBIYAVIY LOYIHALARNI TASHKIL ETISH - TOSHPULATOVA BARCHINOY; ISMOILOV BEHRUZ ISROILOVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatatsiya: Ushbu maqoladan maqsad yuqori sinf o’quvchilarida axborot- kommunikatsiya vositalaridan samarali foydalanishning tarbiyaviy asoslarini shakllantirishdan iborat. Hozirgi globallashayotgan davrni axborot vositalarisiz tassavvur qilish qiyin, shu bilanm birga bu malumotlarning ishonchligi va axborot texnologiyalaridan maqsadli foydalanish muhim vazifa. Bu vazifani esa pedagoglar o’z zimasiga olmoqdalari zarur, yuqori sinflarda axborot- kommunikatsiya texnologiyalaridan tarbiyaviy va ta’limiy maqsadga yo’naltirishni o’z zimalariga olishlari zarur. O’quvchilarni loyihaviy ishlarga jalb qilishda sun’iy intellekt vositalaridan maqsadli foydalanishlari uchun ularga amaliy ishlarni amalga oshirish maqsadga muofiq.