QIZIQMACHOQLARNING JANRIY TABIATI - Nurmatova Madina Fayzullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bolalar folkloriga oid bo‘lgan qiziqmachoqlarning janr xususiyatlari, kattalar tomonidan bolalarga qanday maqsadda aytilishi, ijro uslublari, shuningdek, boshqa xalqlar og‘zaki ijodida nomlanishi, o‘rganilishi muhokama qilinadi. Darhaqiqat, o‘zbek folklorshunosligida qiziqmachoqlarning yozib olinishi tarixi, nashr ettirilishi masalalari tadqiq ostiga olingan.