METHODOLOGY OF APPLYING INNOVATIVE PEDAGOGICAL TECHNOLOGIES IN DEVELOPING STUDENTS’ CHEMICAL THINKING IN HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS - Muzaffar Saminjonovich Maqsudov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish metodikasi tadqiq etilgan. Kimyo fanini o‘qitishda an’anaviy usullardan voz kechib, interaktiv va raqamli texnologiyalarni joriy etish talabalarning mustaqil fikrlashi, tahliliy ko‘nikmalari va amaliy kompetensiyalarini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada muammoli ta’lim, loyiha usuli va kompyuter modellashtirish dasturlarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan hamda o‘quv jarayonini tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.