THE EFFECTIVENESS OF PROBLEM-BASED LEARNING AND CASE- STUDY METHODS IN DEVELOPING CHEMICAL THINKING: AN EXPERIMENTAL STUDY - Muzaffar Saminjonovich Maqsudov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kimyoviy tafakkurni shakllantirishda muammoli ta’lim va keys-stadi metodlarining samaradorligi eksperimental tadqiqot asosida tahlil qilingan. Oliy ta’lim muassasalarida kimyo fanlarini o‘qitish samaradorligini oshirish maqsadida tashkil etilgan tajriba-sinov ishlari talabalarning tahliliy fikrlashi, muammolarni mustaqil hal etish ko‘nikmalari va nazariy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish darajasini aniqlashga qaratilgan. Tadqiqot natijalari interaktiv metodlarning an’anaviy ta’lim shakllariga nisbatan talabalarda tizimli mantiqiy fikrlashni rivojlantirishdagi yuqori intellektual salohiyatini va metodik afzalliklarini ko‘rsatib beradi.