NUTQ TERAPIYASINING MULTIMODAL YONDASHUV TUSHUNCHASINING MAZMUN MOHIYATI - Ahmadjonova Mahliyo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada nutq terapiyasining multimodal yondashuvi tushunchasi, uning nazariy asoslari hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Multimodal yondashuv nutq buzilishlarini bartaraf etishda eshitish, ko‘rish, kinestetik, raqamli va kommunikativ vositalardan kompleks foydalanishga asoslanadi. Tadqiqotda ushbu yondashuvning bolalar va kattalarda nutq rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni, terapiya samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari hamda zamonaviy logopedik amaliyotdagi ahamiyati tahlil qilingan.