XALQARO HUQUQNING ASOSIY TAMOYILLARI VA ULARNING BMT USTAVIDAGI AKS ETISHI - Sobirjonova Saida Sarvar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalqaro huquqning asosiy tamoyillari va ularning Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) Ustavidagi huquqiy ifodasi tahlil qilinadi. Xususan, davlatlar suveren tengligi, kuch ishlatmaslik yoki kuch bilan tahdid qilmaslik, nizolarni tinch yo‘l bilan hal etish, xalqaro majburiyatlarni vijdonan bajarish hamda xalqlarning o‘z taqdirini o‘zi belgilash prinsiplari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu tamoyillarning xalqaro huquq tizimidagi o‘rni va zamonaviy xalqaro munosabatlardagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi.