SUN’IY INTELLEKTNING STOMATOLOGIYADA QO‘LLANILISH SOHALARI VA UNING SAMARADORLIGINI O‘RGANISH - Abdurahmonov Abdulazizjon; Baxtiyorov Asilbek; Bobomurodova Dilnoza Turdiqulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezis sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining stomatologiyadagi qo‘llanilish sohalari va ularning samaradorligini tahlil qilishga bag‘ishlangan. SI diagnostika aniqligini oshirish, davolash rejalarini shaxsiylashtirish va bemorlar bilan muloqotni yaxshilash orqali raqamli stomatologiyani tubdan o‘zgartirmoqda. Tadqiqot natijalari SI algoritmlarining kariesni aniqlashda inson stomatologlariga nisbatan yuqori aniqlik ko‘rsatishini, ortodontik davolashni rejalashtirishda samaradorligini va bemorlarning jalb qilinishini oshirishini ko‘rsatadi. Ushbu tezis SI ning afzalliklari, cheklovlari va kelajakdagi istiqbollarini muhokama qiladi.