MASOFAVIY TA’LIMDA SAMARALI MULOQOT TEXNOLOGIYALARI - Olimov Temur Hasanovich; Atayev San’at Xojinazarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya Mazkur ilmiy maqolada masofaviy taʼlim jarayonida qoʼllanadigan muloqot texnologiyalarining taʼlim samaradorligiga taʼsiri batafsil yoritilgan. Sinxron va asinxron muloqot vositalarining pedagogik imkoniyatlari, ularning afzalliklari hamda qoʼllanilish shartlari tahlil qilinadi. Pedagogik faoliyatning samaradorligini taʼminlashdagi muloqot sifatining oʼrni, oʼqituvchining raqamli kompetensiyasi va pedagogik mahoratining ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy masofaviy taʼlim sharoitida innovatsion raqamli vositalar, video konferensiya platformalari va LMS tizimlarining ahamiyati ochib beriladi. Maqola natijalari masofaviy taʼlim jarayonini takomillashtirish va muloqot samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.