SPORTCHI TALABALARNING JISMONIY SIFATLARINI TARBIYALASH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Ch.B.Axmadova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tezis sportchi talabalarning jismoniy sifatlarini (kuch, tezkorlik, chidamlilik, egiluvchanlik va chaqqonlik) tarbiyalashning nazariy va amaliy asoslarini o’rganishga bag’ishlangan. Tadqiqot davomida jismoniy tarbiya va sport mashg’ulotlarini oqilona tashkil etish yo’llari tahlil qilingan. Olingan natijalar sportchi talabalarning jismoniy tayyorgarligini oshirishda zamonaviy yondashuvlardan samarali foydalanish imkonini beradi.