10 kV ELEKTR TARMOQLARIDA ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH VA TEXNIK YO‘QOTISHLARNI KAMAYTIRISH YO‘LLARI - Bahrom Bobomurodov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda 10 kV elektr taqsimlash tarmoqlarida energiya samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Elektr energiyasini uzatish va taqsimlash jarayonida yuzaga keladigan texnik yo‘qotishlarning asosiy sabablari tahlil qilinib, ularni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shuningdek, elektr tarmoqlarini rekonstruksiya qilish va zamonaviy texnologiyalarni joriy etishning afzalliklari yoritilgan.