IQTISODIY JARAYONLARNI PROGNOZLASHDA KORRELYATSION- REGRESSION TAHLIL USULLARINING AHAMIYATI VA AMALIY QO‘LLANILISHI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation: Ushbu maqolada iqtisodiy jarayonlarni prognozlashda korrelyatsion-regression tahlil usullarining ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ushbu usullar yordamida iqtisodiy ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi bog‘lanishlar aniqlanadi va prognozlar tuziladi.