KO’CHIRMA GAP VA O’ZLASHTIRMA GAP TASNIFI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Ne'matjonova Muqimaxon Qobuljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ko‘chirma gap va o‘zlashtirma gaplarning grammatik xususiyatlari, ularning nutqdagi o‘rni hamda tasnifi yoritiladi. Ko‘chirma gapning muallif gapi bilan munosabati, tuzilish shakllari va tinish belgilarining qo‘llanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘zlashtirma gapning hosil bo‘lish usullari, ko‘chirma gapdan o‘zlashtirma gapga o‘tkazish qoidalari hamda ularning sintaktik xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi. Mavzuni o‘rganish orqali o‘quvchilarning nutqiy va yozma savodxonligini rivojlantirish, gap qurilishidagi grammatik me’yorlarni to‘g‘ri qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari yoritiladi.