MUSIQA O`QITUVCHISI VA UNING PEDAGOGIK JAMOADAGI MAVQEI - Mo’ydinov Jahongir Qahramanjanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada musiqa oʻqituvchisining zamonaviy taʼlim tizimidagi kasbiy faoliyati, pedagogik jamoadagi ijtimoiy-pedagogik mavqei hamda taʼlim jarayonidagi funksional vazifalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Shuningdek, musiqa oʻqituvchisining oʻquvchilarning maʼnaviy-axloqiy, estetik va badiiy tafakkurini rivojlantirishdagi oʻrni, pedagogik hamkorlikni tashkil etishdagi kompetensiyalari hamda innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida faoliyat yuritish masalalari yoritilgan. Maqolada pedagogik jamoada sogʻlom psixologik muhitni shakllantirish, oʻqituvchilar oʻrtasida samarali kommunikativ munosabatlarni rivojlantirish hamda taʼlim sifati va samaradorligini oshirishda musiqa oʻqituvchisining kasbiy mahorati muhim omil sifatida asoslab berilgan. Tadqiqot davomida pedagogik kuzatish, tahlil va umumlashtirish metodlaridan foydalanilgan.