GLOBAL IQLIM O’ZGARISHI SHAROITIDA EKOLOGIK BARQARORLIKNI TA’MINLASH VA "YASHIL IQTISODIYOT" STRATEGIYALARI - Ashurov I. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada global iqlim o’zgarishining ekologik va iqtisodiy tizimlarga ta’siri, issiqxona effektining mexanizmlari va biosfera barqarorligini saqlash muammolari ikki tilda tizimli yoritilgan. Tadqiqotda iqlim dinamikasini modellashtirish prinsiplari va barqaror rivojlanish ko’rsatkichlari empirik tahlil qilingan.