MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA INFLATSIYAVIY PROGNOZLASHTIRISH VA MONETAR SIYOSAT USULLARI - Ashurov I. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada makroiqtisodiy muvozanat, inflatsiyaning kelib chiqish sabablari va turlari, pul-kredit siyosatining inflatsiyani jilovlashdagi mexanizmlari ikki tilda batafsil yoritilgan. Tadqiqotda Fisher tenglamasi va monetar siyosat samaradorligi tahlil etilgan.