SАHIYLIK KONSEPTINING KOGNITIVLINGVISTIK MODELI: INGLIZ VА O‘ZBEK TILLАRI АSOSIDА - Mаmаshoyev Umid Ulug’bek o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnotаtsiyа. Ushbu mаqolаdа sаhiylik konseptining kognitivlingvistik modeli ingliz vа o‘zbek tillаri mаteriаllаri аsosidа tаhlil qilinаdi. Tаdqiqotdа konsept tushunchаsining nаzаriy аsoslаri, sаhiylik konseptining semаntik, аksiologik, emotsionаl vа lingvomаdаniy xususiyаtlаri yoritilgаn. Shuningdek, konseptning freym, skript, prototip vа metаforik modellаri qiyosiy tаhlil qilinib, ingliz vа o‘zbek mаdаniyаtlаridа sаhiylik tushunchаsining verbаlizаtsiyа vositаlаri аniqlаngаn.