BILISH JARAYONLARI VA ULARNING INSON HAYOTIDAGI AHAMIYATI - Haqnazarova Sevara G'ofurovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bilish jarayonlarining psixologik mohiyati, ularning inson faoliyatidagi o‘rni hamda shaxs rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Sezgi, idrok, diqqat, xotira, tafakkur va xayolning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinib, ta’lim-tarbiya jarayonidagi roli ochib berilgan.