GIPERAKTIV BOLALAR BILAN ISHLASH MEZONLARI - Musayeva Latofat Qodirnazarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada diqqat yetishmasligi va giperaktivlik sindromi (DYGS) mavjud bo‘lgan bolalar bilan ishlashning pedagogik va psixologik mezonlari tizimli ravishda yoritilgan. Giperaktiv bolalarning neorofiziologik va xulq-atvor xususiyatlari, ularning ijtimoiy-pedagogik muhitga moslashishidagi qiyinchiliklar va bu muammolarni korreksiya qilishda qo‘llaniladigan zamonaviy metodikalar tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada ota-onalar va pedagoglar uchun bolaning ta’limiy va emotsional adaptatsiya jarayonini yengillashtiruvchi, ilmiy asoslangan amaliy mezonlar va tavsiyalar majmuasi ishlab chiqilgan.