AUTIZM VA SDVG BOLARLAR BILAN ISHLASHDA PSIXOLOG VA OTA-ONANING RO’RLI - Musayeva Latofat Qodirnazarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada autizm spektri buzilishi hamda diqqat yetishmasligi va giperaktivlik sindromi aniqlangan bolalarni ijtimoiy-pedagogik reabilitatsiya qilishda psixolog va ota-onaning o‘rni hamda o‘zaro hamkorlik mezonlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Bunday bolalarning neorofiziologik va kommunikativ o‘ziga xosliklari, sensor integratsiya muammolari hamda ularni bartaraf etishda oilaviy mikromuhitning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada psixologik korreksiya jarayonida ota-onalarning kompetentligini oshirish va maktabgacha hamda maktab ta’limiga moslashish (adaptatsiya) samaradorligini ta’minlovchi amaliy strategiyalar taklif etilgan.