ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНИ РАҲБАРЛАРИНИНГ АҲОЛИ ВА ҲУДУДЛАРНИ ТАБИИЙ ҲАМДА ТЕХНОГЕН ХУСУСИЯТЛИ ФАВҚУЛОДДА ВАЗИЯТЛАРДАН МУҲОФАЗА ҚИЛИШ БОРАСИДАГИ ТАШКИЛИЙ-ТАКТИК ҲАРАКАТЛАРИНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ - Джавлонов Хуршид Эргашевич (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада фавқулодда вазиятлар, хусусан техноген офатлар юз берганда ҳудудий ички ишлар органлари (ИИО) раҳбарларининг ташкилий-тактик ҳаракатлари Сардоба сув омборидаги ҳалокат мисолида таҳлил қилинган. Мақолада аҳолини эвакуация қилиш, жамоат тартибини сақлаш, мулк дахлсизлигини таъминлаш ва бошқа хизматлар билан ҳамкорликни йўлга қўйишда ИИО раҳбар таркибининг бошқарув қарорлари ҳамда уларнинг самарадорлигини ошириш масалалари ёритилган.