HAVO YETKAZIB BERUVCHI VENTILYATORLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - RAVSHANOV ILHOMJON (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada havo yetkazib beruvchi ventilyatorlarning energiya samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Ventilyatsiya tizimlarida energiya sarfini kamaytirish, zamonaviy boshqaruv usullaridan foydalanish, aerodinamik yo‘qotishlarni kamaytirish va yuqori samaradorlikka ega elektr dvigatellarini qo‘llashning afzalliklari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ventilyatorlarning ishlash rejimini optimallashtirish orqali elektr energiyasi sarfini sezilarli darajada kamaytirish mumkin.