HAVO YETKAZIB BERUVCHI VENTILYATORLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH MASALALARI. - ILHOMJON RAVSHANOV (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur tezisda havo yetkazib beruvchi ventilyatorlarning energiya samaradorligini oshirishning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Ventilyatsiya tizimlarida elektr energiyasi sarfini kamaytirish, yuqori samaradorlikka ega elektr dvigatellaridan foydalanish, chastota o‘zgartirgichlarni qo‘llash va avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarini joriy etishning afzalliklari yoritilgan. Tadqiqot natijalari energiya tejamkor texnologiyalarni qo‘llash ventilyatorlarning ekspluatatsion xarajatlarini kamaytirishi va tizimning umumiy samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi.