HAVO YETKAZIB BERUVCHI RADIAL VENTILYATORLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI - Ravshanov Ilhomjon Zohidovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada sanoat korxonalarida keng qo‘llaniladigan havo yetkazib beruvchi radial ventilyatorlarning energiya samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Ventilyatorlarning elektr energiyasi iste’moliga ta’sir etuvchi asosiy omillar o‘rganilgan hamda energiya tejamkor texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Chastota o‘zgartirgichlardan foydalanish, elektr yuritmalarni modernizatsiya qilish va aerodinamik qarshiliklarni kamaytirish orqali energiya tejamkorligiga erishish usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, zamonaviy boshqaruv tizimlarini joriy etish ventilyatorlarning energiya sarfini sezilarli darajada kamaytirishga imkon beradi.