TALABALARNING RAQAMLI KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Karimov Tolmosbek Xolmo’min oʻgʻli; Bekturdiyev G’anisher Muzaffar o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida talabalarning raqamli kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari, nazariy-metodologik yondashuvlari va amaliy usullari keng qamrovli tarzda tahlil etilgan. Raqamli kompetensiya tushunchasi, uning tarkibiy qismlari, rivojlantirish modellari va pedagogik strategiyalari mukammal o’rganilgan. Xalqaro tajriba va O’zbekiston ta’lim tizimidagi so’nggi islohatlari kontekstida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalari o’qituvchilari va metodistlari uchun bevosita amaliy ahamiyat kasb etadi.