IQTISODIY TA’LIMDA MULTIMEDIA VOSITALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI - Karimov Tolmosbek Xolmo'min o'g'li; Baxtiyorov Sarvar Oybek óg'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada iqtisodiy ta’lim jarayonida multimedia vositalarini qo’llash metodikasi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Video darsliklar, interaktiv simulyatsiyalar, infografika va virtual muhit texnologiyalarini o’qitish amaliyotiga joriy etishning nazariy asoslari hamda pedagogik shartlari ko’rib chiqilgan. Empirik tadqiqot natijalari va xalqaro statistika ma’lumotlari asosida multimedia vositalarining talabalar o’quv ko’rsatkichlariga ta’siri isbotlangan. Maqolada iqtisodiyot fanlari bo’yicha multimedia asosidagi darslarni loyihalash bosqichlari, ularni baholash mezonlari va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.