BULUTLI TEXNOLOGIYALARNING TALIMDAGI IMKONIYATLARI - Karimov Tolmosbek Xolmo’min oʻgʻli; Mardonov Mo’sinjon Mamurjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish Bugungi raqamli davrida ta’lim tizimi tez suratlarda o’zgarmoqda. Bulutli texnologiyalar (Cloud Computing) bu o’zgarishlarga yangi imkoniyatlar bilan kelmoqda. Bulutli texnologiyalar orqali talabalar va o’qituvchilar hamma joydan, hamma vaqtdan foydalanishga qodir bo’lgan turli xil ta’lim resurslariga kirish imkoni topmoqdalar. Bu maqolada bulutli texnologiyalarning ta’lim sohasi uchun qanday imkoniyatlar berishi va ularning ta’lim jarayonida qanday foydalanilishini yoritamiz.