TARIX FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Bozorova Munisa G’ulomovna; G’ulomova Shahlo Zafar qizi; Ziyadullayeva Nigora Meliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada tarix fanini o‘qitish jarayonida zamonaviy axborot- kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati, afzalliklari va samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, tarix ta’limida multimedia vositalari, elektron darsliklar, internet resurslari, virtual ekskursiyalar va interaktiv metodlardan foydalanishning o‘quvchilar bilimini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Zamonaviy texnologiyalar tarix fanini o‘qitishda ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda tarixiy bilimlarni chuqur o‘zlashtirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.