MARKAZIY LIMIT TEOREMASI - Baxtiyor Iskandorivich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation: Markaziy limit teoremasi statistikada muhim ahamiyatga ega bo’lib, tasodifiy o’zgaruvchilar yig’indisi taqsimotini tushunishga yordam beradi. Ushbu maqolada teoremaning asosiy tamoyillari, qo’llanilishi va amaliy misollar keltiriladi.