ASAKA TUMANIDA MAHALLIY BUDJET BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA IQTISODIY OMILLAR TA’SIRI - To‘xtabaev Abdurashid Tursunovich; Ibragimov Omadjon Oybek o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Asaka tumanida mahalliy budjet barqarorligini ta’minlashda iqtisodiy omillarning ta’siri tahlil qilingan. Maqolada mahalliy budjet daromadlari va xarajatlarining shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy iqtisodiy jarayonlar, jumladan hududiy iqtisodiy faollik, soliq tushumlari dinamikasi, kichik biznes va xususiy sektorning rivojlanish darajasi hamda investitsion muhitning holati o‘rganilgan. Maqolada budjet barqarorligini mustahkamlashda iqtisodiy o‘sish sur’atlari va ishlab chiqarish salohiyatining o‘rni alohida tahlil qilingan. Maqolada Asaka tumani misolida mahalliy budjet daromadlarini oshirish va xarajatlar samaradorligini ta’minlashga qaratilgan amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.