MAHALLIY BUDJETNI SHAKLLANTIRISHDA KICHIK BIZNES VA XUSUSIY SEKTORNING O‘RNI - To‘xtabaev Abdurashid Tursunovich; Ibragimov Omadjon Oybek o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy budjetni shakllantirish jarayonida kichik biznes va xususiy sektorning o‘rni hamda ularning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada kichik biznes subyektlarining hududiy iqtisodiyotdagi ulushi, ularning soliq tushumlarini shakllantirishdagi roli va budjet daromadlarining barqarorligiga ta’siri yoritilgan. Maqolada xususiy sektor rivojlanishi bilan mahalliy budjet daromadlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik hamda ushbu jarayonga ta’sir etuvchi asosiy iqtisodiy omillar ko‘rib chiqilgan.