MAHALLIY BUDJETDA SHAFFOFLIK VA OCHIQLIKNI TA’MINLASH MEXANIZMLARI - To‘xtabaev Abdurashid Tursunovich; Ibragimov Omadjon Oybek o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy budjetda shaffoflik va ochiqlikni ta’minlash mexanizmlari, ularning amaliy ahamiyati hamda moliyaviy boshqaruv tizimidagi roli tahlil qilingan. Mahalliy budjet jarayonida jamoatchilik nazoratini kuchaytirish, budjet mablag‘larining shakllanishi va sarflanishi bo‘yicha ochiq ma’lumotlar bazasini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada raqamli texnologiyalar va elektron platformalarning budjet shaffofligini ta’minlashdagi o‘rni ham ko‘rib chiqilgan.