QORA TUYNUKLARNING FIZIK TABIATI VA XOSSALARINI O’RGANISH - Avulova Zamira; Abdiraupova Shahrizoda Elbek qizi; Ergasheva Barchinoy (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qora tuynuklarning fizik tabiati, hosil bo‘lish mexanizmi va asosiy xossalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Qora tuynuklarning gravitatsion maydoni, hodisalar gorizonti, singulyarlik tushunchalari hamda ularni aniqlash usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, aylanayotgan qora tuynuklar va ular atrofida sodir bo‘ladigan fizik jarayonlar yoritilgan. Tadqiqot natijalari qora tuynuklarning koinot evolyutsiyasidagi muhim o‘rnini ko‘rsatadi.