TOVAR VA XIZMAT KO‘RSATISH BELGILARINI XALQARO RO‘YXATGA OLISH JARAYONIDA MADRID KELISHUVI VA PROTOKOLINING O’RNI - Nurmatova Asal Doniyor qizi,; Zokirboboyeva Diyora Bahodir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu tezisda tovar belgilarini xalqaro ro‘yxatdan o‘tkazishda Madrid tizimining ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Xususan Jahon intellektual mulk tashkiloti tomonidan boshqariladigan Madrid kelishuvi va protokolining mazmuni, ularning o‘ziga xos jihatlari hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek ushbu hujjatlarning o‘zaro farqli tomonlari, afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinib, tovar belgilarini bir nechta davlatlarda ro‘yxatdan o‘tkazish jarayonini soddalashtirishdagi o‘rni ochib berilgan.