BEVOSITA VA BILVOSITA LARNI BUXGALTERIYA HISOBIDA AKS ETTIRISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Norboyev Bobomurod Abduraim o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bevosita va bilvosita soliqlarni buxgalteriya hisobida aks ettirishning o‘ziga xos uslubiy va amaliy jihatlari tadqiq etilgan. O‘zbekiston Respublikasi soliq tizimidagi so‘nggi islohotlar sharoitida soliq majburiyatlarini hisobga olish, hisobvaraqlar rejasidagi bog‘lanishlar (debit/kredit) va moliyaviy hisobotdagi o‘zgarishlar tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida soliqlarni hisoblash va to‘lash jarayonlarini raqamlashtirish hamda buxgalteriya hisobini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.