JAHON QALBIDASAN - NAVOIY! - Saidova Dildora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodiy merosidan o‘rin olgan uumuminsoniy g‘oyalar, shoir g‘azallari, ruboiy va tuyuqlari misolida talqin qilinadi. Ijodkorning badiiy mahorati uning asarlari tahlili orqali aks ettiriladi. Shoir g‘azallarida tarannum etilgan mangulikka daxldor falsafiy fikr-mulohazalar keng yoritib beriladi.