O’TKIR HOSHIMOVNING “DUNYONING ISHLARI” ASARINI O’QIB… - Saidova Dildora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’. Hoshimovning “Dunyoning ishlari” asari olgan uumuminsoniy g‘oyalar misolida talqin qilinadi. Ijodkorning badiiy mahorati uning asarlari tahlili orqali aks ettiriladi. O‘zbekcha nutqning rivojlanish darajasi belgilanadi. O‘zbek adabiyoti darslarida adabiy asarlarni o‘rganishdan maqsad o‘zbekning ruhiyatini anglatish orqali o‘quvchining ma’naviy dunyosini boyitishdan iboratdir. “Dunyoning ishlari” asarini yana qo’limga oldim. O’qidim… Angladim…. Yig’ladim… Asar haqida to’lqinlab,soatlab,asarni qaytadan kashf etib gapirish mumkin. Asarning bahosini esa S.Ahmad berib bo’lgan: «O‘tkir Hoshimovning “Dunyoning ishlari” asarini qissa emas doston dеb atashni istar edim.