MUHANDISLIK GRAFIKASI FANIDA “TO‘G‘RI CHIZIQNING ORTOGONAL PROEKSIYALARI” MAVZUSINI O‘QITISH METODIKASINING PEDAGOGIK SAMARADORLIGI - Radjabov Mansur Rustamovich; Ashirov Boyburi Sheraliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada muhandislik grafikasi fanida “To‘g‘ri chiziqning ortogonal proeksiyalari” mavzusini o‘qitish metodikasining pedagogik samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar, uch o‘lchamli geometrik modellar hamda grafik dasturlardan foydalanishning talabalar bilim darajasi, grafik topshiriqlarni bajarish sifati va fazoviy tafakkurini rivojlantirishga ta’siri tahlil qilingan. Tajriba-sinov natijalari asosida ishlab chiqilgan metodikaning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati aniqlangan.