O‘TKIR HOSHIMOV IJODIDA URUSH MAVZUSINING YORITILISHI - Ismoilova Sevinch (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning hayoti va ijodi, yozuvchining mehnat faoliyati haqida ma’lumotlar berilgan. Shu bilan birga, yozuvchining badiiy mahorati, ijodiy yo‘li va adibning yozgan asarlarida urush mavzusining yoritilishi haqida batafsil ma’lumotlar berilgan. Adibning urush mavzusida yozilgan asarlarida inson va davr munosabati tahlil qilinadi. O‘tkir Hoshimovning yozgan asarlari yuzasidan adabiyotshunos olimlarning fikrlari bayon etiladi.