BUGUNGI ADABIY JARAYONDA NASR: ISAJON SULTON IJODI VA ASARLARI - Yoʻldosheva Mahliyo Choriyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotida muhim o‘rin egallayotgan nasr yo‘nalishining o‘ziga xos jihatlari hamda ushbu jarayonda Isajon Sulton ijodining ahamiyati tahlil etiladi. Adib asarlarida insonning ichki kechinmalari, ma’naviy kamolotga intilishi, jamiyat hayotida uchraydigan axloqiy va ijtimoiy masalalar badiiy jihatdan teran yoritilgan. Tadqiqot davomida yozuvchining hikoya va romanlarida namoyon bo‘ladigan uslubiy xususiyatlar, ramziy obrazlar, falsafiy qarashlar hamda postmodernistik talqin elementlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Isajon Sulton ijodi bugungi o‘zbek nasrining taraqqiyot tamoyillari va badiiy izlanishlari bilan uzviy bog‘liq holda baholanadi.